miercuri, 28 martie 2012

Meniu de primavara

        Acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor.


0

        Orice bucatareasa il stie pe fantasticul KitchenAid, e ca si un zeu al bucatariei, si nu cred ca exista vreo persoana care nu si l-ar dori.
        Am vazut concursul organizat de doamna Laura Laurentiu in parteneriat cu Bilancia si deindata m-am gandit sa ma inscriu.
       M-am inscris in scopul de a castiga acest miracol al artei culinare pentru mama, pe care o admir cel mai mult pentru bucatele pe care le face, pasiunea cu care se dedica si pentru ca ea are drept hobby gatitul, nu mersul la cumparaturi sau la spa. Mama care isi petrece intr-o sambata obisnuita cam 6 ore in bucatarie, ce sa mai zic cand vine Craciunul sau Pastele, cand sta in bucatarie cu vreo 3 zile inainte si se apuca de framantat la cozonaci si impaturit sarmalute. As vrea sa il ofer pe KitchenAid drept cadou si mai mult drept un tribut al dedicatiei ei pentru gatit, si sa ii inlocuiesc mixerul cumparat acum vreo 4 ani cu 30 de lei de la Euro, pentru ca il merita, si probabil va mai dura ceva timp pana cand il voi putea face eu cadou. Sper sa conving juriul cu retetele mele.

     Meniul cu care ma inscriu la concurs este un meniu de primavara, usor si aromat, si anume : 

    Ca aperitiv sau gustare calda am ales Branza camembert cu sunca pane. E un deliciu, un aperitiv usor si aromat ce poate fi servit simplu ori cu garnitura, chiar si cu fructe. Preparatul se poate servii atat cald cat si rece.

                                   

    La felul principal am optat pentru un piept de pui colorat, aromat si usor,  Piept de pui umplut cu ceapa verde si masline . Ador puiul, pentru ca e o carne ce nu pica greu niciodata la stomac, pentru ca e satioasa si in combinatie cu ciuperci si masline e nemaipomenit. 

            


    Si ca sa inchei triumfal meniul de primavara, pentru desert propun  o Tarta cu crema de lamaie si bezea.   Am un defect, acela ca nu consum fructe indeajuns de multe cat sa imi creez necesarul de vitamine, si astfel tarta cu lamaie este un ajutor in completarea deficitului de vitamina C si imbunatatirea sistemului imunitar, acum in prag de primavara. Tarta asta o ador pur si simplu, papilele gustative parca o iau razna de la amestecul aromelor.


    Ma bucur ca m-am inscris la acest concurs! Bafta tuturor concurentilor! Si in special multumiri sponsorilor Bilancia si organizatoarei Laura Laurentiu pentru ca ne-au dat ocazia sa incercam sa il obtinem si noi pe KitchenAid!

7 comentarii: