miercuri, 28 martie 2012

Tarta cu crema de lamaie si bezea

        Odata cu venirea primaverii incepe sezonul fructelor, sezonul vitaminelor si al revitalizarii! Lamaia este unul dintre cele mai bogate fructe in vitamina C, avand efecte benefice asupra sanatatii. Astfel aceasta reteta este una revigoranta, numai buna pentru o amiaza minunata de primavara.



        Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul "KitchenAid de Martisor"

0

    Ingrediente: 

        pt. aluat: 
                 250g faina, 
                 125g unt, 
                 2 galbenusuri

        pt. crema: 
                 3 lamai, 
                 150g zahar pudra, 
                 250g unt, 
                 5 oua

        pt. bezea: 
                3 albusuri, 
                150g zahar

    Preparare

    Intr-un castron se amesteca untul moale cu faina, galbenusurile, un praf de sare, si doua linguri de apa. Cand incepe sa se lege, se framanta aluatul si se da la frigider 30 de minute. 

    Dupa ce s-a scurs jumatate de ora, se intinde aluatul intr-o forma de tarta, in prealabil tapetata cu unt  si faina si se da le cuptor pentru aproximativ 15-20 minute. Deasupra eu am pus boabe de fasole pentru ca aluatul sa nu se umfle in mod inegal. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in forma de copt.



    Intre timp, intr-o oala se amesteca zeama celor 3 lamai cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul pudra si ouale, si se fierb toate pe foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca cu un tel, pentru a nu forma cocoloase.




    Apoi se lasa sa se raceasca si se adauga treptat untul facut spuma, pentru a nu taia crema.



    Dupa aceea se bat cele 3 albusuri cu un praf de sare si cu 150g zahar pana se obtine bezeaua. Cel mai bine este ca ouale sa fie la temperatura camerei, daca sunt reci albusurile nu fac prea multa spuma. 

    Se ia tarta care e in tava, deasupra se pune crema de lamaie, se decoreaza cu bezeaua si se mai da la cuptor inca 10 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.




    Cand este gata, se lasa sa se raceasca si mai apoi se da cam 2 ore la frigider.



    Apoi se taie si se serveste, fiind revigoranta, gustoasa si sanatoasa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu