luni, 9 mai 2011

Friptura de porc cu glazura aromata

        Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA, organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www.retetecalamama.ro. Este o reteta ce ii apartine, o reteta deosebita iar astazi in timp ce o serveam prietenul meu a spus ca papilele gustative o iau "razna" datorita combinatiei aromelor puternice.Reteta de pe blogul doamnei Laura Laurentiu o gasiti aici : http://www.retetecalamama.ro/2010/10/friptura-de-porc-cu-glazura-aromata.html .


        Ingrediente: cotlet de porc (eu am avut 7 bucati)
                  2 cepe
                  ulei de masline
                  gem de piersici
                  usturoi
                  mustar
                  sare, piper, boia
                  sos worchester

        Feliile de cotlet le condimentam cu sare, piper si boia.



        Apoi se incinge gratarul si se pun feliile cam 3-4 min pe fiecare parte, cat sa prinda carnea o culoare aurie si urmele gratarului. Cand sunt gata se pun intr-un castron sa stea la cald.



        Carnea se aseaza mai apoi intr-o tava stropita cu putin ulei si un strop de apa. Peste feliile de carne se pune usturoi tocat fin, mai apoi putin mustar si sos worchester iar deasupra se presara ceapa tocata pestisori. Se acopera tava cu folie si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 min, cat sa se patrunda bine carnea.


       In timp ce carnea e la cuptor, se pune intr-o cratita in uleiul incins restul de ceapa si se lasa pana se face aurie, mai apoi se adauga 2 linguri de gem de piersici si 1 lingura de mustar si se amesteca bine. Se pune putina sare si piper si se lasa pana da in clocot.



       Se scoate carnea de la cuptor dupa 30 min, si se pune peste fiecare felie cate o lingura de sos. Mai apoi tava se reintroduce in cuptor pana ce se caramelizeaza putin sosul.




       Noi am servit reteta cu cartofi noi prajiti si pot sa zic doar ca abia astept sa o repet, fiind o retete deosebita si foarte gustoasa!

3 comentarii: