marți, 3 mai 2011


Lapte de pasare




Ingrediente :

6 oua
1 l lapte
200 g zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie



Mod de preparare:

Intr-o cratita se pun la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga 100 g zahar tos si se bat pana ce spuma s-a intarit bine (eu verific intorcand castronul invers, si daca nu se misca inseamna ca le-am batut bine).

Se ia din spuma cate un bulgaras si se pune la fiert in laptele care este la foc, dar care sa nu clocoteasca, pentru ca se sparg bulgarii(eu asa am patit la primii dintre ei). Se lasa 2 minute pe fiecare parte si dupa se scot pe un platou.

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar tos intr-o oala, amestecand pana cand incepe sa se ingroase putin, iar mai apoi se adauga incet laptele in care au fiert bulgarasii de albus. Apoi se pune la foc mic pana se ingroasa.

Intr-o tava se pun bulgarasii iar deasupra se toarna crema.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se serveste!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu