luni, 9 mai 2011

Prajitura Kinder

        Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA ,concurs organizat de doamna Laura Laurentiu, pe blogul dumneaei www.retetecalamama.ro, un blog plin de retete delicioase pe care eu il urmaresc saptamanal!

        Prajitura Kinder este o prajitura exceptionala, usor de facut, combinatia de nuci, vanilie si ciocolata facand-o mai mult decat delicioasa.




    Ingrediente: 

    Blat: 300 gr nuci ptr prajit
        6 albusuri
        6 linguri zahar
        4 linguri pesmet
        4 linguri nuca macinata
        1 lingura faina
        un praf de copt
        un zahar vanilat

    Crema: 500 gr Finetti sau Nutela
             750 ml lapte
             6 galbenusuri
             3 budinci vanilie
             2 linguri faina
             350 gr zahar
             400 gr unt
             100 gr nuca macinata
             ciocolata alba si neagra pentru decor





        Se taie 300 gr nuca ,se pune in tava si se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa la prajit cam 10-15 min, timp in care se mai intoarce odata.

        Intre timp se bat bine cele 6 albusuri, se adauga 6 linguri de zahar, 4 linguri pesmet, 4 linguri nuca macinata, 1 lingura faina, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele.

        Compozitia obtinuta se pune in tava, peste nuca prajita si se introduce la cuptor pentru 20-30 min, pana cand blatul este copt (eu l-am lasat cam 20 min, verificandu-l cu scobitoarea daca este facut). Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, iar apoi se rastoarna pe o tava.


        Pentru crema se pun intr-o cratita cele 3 budinci de vanilie cu cele 6 galbenusuri si se amesteca, apoi se adauga 2 linguri de faina, 350 gr zahar si 750 ml lapte se adauga treptat pentru a nu forma cocolase. Apoi cratita se pune la foc mic si se fierbe crema pana se ingroasa, amestecandu-se pentru a nu se lipi. Cand este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Mai apoi se amesteca cu cele 400 gr de unt!

        Dupa ce s-a racit crema se imparte in doua, o parte ramanand asa cum este iar in cealata se pun 100 gr Nutela si 100 gr nuci macinate, si se baga putin la frigider.



        Se ia blatul si se unge pe parte cu nuca cu 400 gr Nutela, apoi se pune crema galbena, iar mai apoi crema cu Nutela si nuca si se presara ciocolata rasa deasupra! Se pune la frigider pentru 1-2 ore iar mai apoi se serveste!





2 comentarii:

  1. F interesanta reteta!
    imi poti spune ce dimensiuni are tava in care ai copt blatul? mersi frumos
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Claudia , dimensiunile tavii in care am copt eu blatul sunt 24/34!

    RăspundețiȘtergere