luni, 1 februarie 2016

Placinte in tigaie



Placinte cu branza, ceapa verde si marar in tigaie



    Incepem saptamana cu o reteta simpla si gustoasa. Aceste placinte sunt delicioase , perfecte pentru  mic dejun sau pentru cina. 




Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • un ou
  • 300 g telemea de vaca pentru umplutura
  • ceapa verde
  • marar
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  • Intr-un castron se pune faina, se face o gaura in mijloc si se pune laptele caldut in care am dizolvat drojdia si oul
  • se amesteca ingredientele, si se framanta astfel incat sa se omogenizeze toata faina iar apoi se adauga cele 3 linguri de ulei si praful de sare
  • se framanta bine pana se obtine un aluat omogen
  • se scoate pe blatul de lucru si il framantam aproximativ 10 minute
  • se pune intr-un bol uns cu ulei, si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul

  • intr-un castron se pune branza data pe razatoare, ceapa verde tocata si mararul si se amesteca bine
  • se pune putina faina pe blatul de lucru, se ia cate o bucata de aluat, in fuctie de cat de mari vreti sa le faceti, se formeaza o blia care se intinde cu sucitorul putin

  • in mijlocul placintei se pune umplutura, si se inchid placintele unind toate partile, iar mai apoi se formeaza iarasi o bila pe care o indindem cu sucitorul

  • intr-o  tigaie se pune putin ulei si se pune placinta, la foc mediu, si se prajeste pe fiecare parte cam 2 minute
  • dintr-un aluat mie mi-au iesit cam 6 placinte, insa depinde de cat de mari vreti sa le faceti



2 comentarii: