duminică, 14 noiembrie 2010

Desertul de sambata

O zi insorita de noiembrie si o alegere inspirata de desert, si anume briose! Am cautat impreuna cu mama o reteta care sa ne surada in zecile de reviste si carti de bucate si am gasit o reteta foarte buna. Briosele au iesit foarte bune cu un aluat pufos. Si acum sa va impartasesc si voua reteta.

Ingrediente pentru aluat :

100 g unt
3 oua
150 g zahar
200 g iaurt
300 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
sare
ulei

Pentru umplutura:
(puteti sa alegeti ce doriti dumneavoastra) eu am ales:
fulgi de ciocolata
coaja de portocala
portocala uscata
nuca

Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat, si untul pana se obtine o crema omogena.
Apoi se adauga iaurtul, treptat. Dupa ce s-a incorporat se adauga faina si praful de copt.
In tava de briose de pun formele, sau in caz ca nu aveti se pune doar pe fundul formelor hartie de copt, se ung formele cu ulei iar mai apoi se pune o lingura de compozitie, la mijloc se pun fulgi de ciocolata sau nuci sau ce alegeti dvs. si se mai pune o lingura de compozitie deasupra.
Formele trebuie umplute doar pana la jumatate, pentru ca briosele sa creasca frumos.
Se coc la cuptor aproximativ 30 de minute. Mai apoi se lasa sa se raceasca putin si se pot servii, sunt delicioase
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu